Home » Holistisch afvallen Amsterdam – Body Confidence Coaching

Holistisch afvallen Amsterdam – Body Confidence Coaching

by Anita Mulderij

Veel mensen denken dat afvallen en goed voor jezelf zorgen eenvoudig is – je hoeft alleen maar minder te eten en meer te bewegen.

En wanneer afvallen niet lukt, wordt je al snel doorverwezen naar een diëtist die zich concentreert op je eetgewoonten. Hoewel je veel kunt leren van een diëtist en bewuster kunt worden van je voedingspatroon, is het niet voor iedereen de oplossing. Vaak hebben overgewicht, gezondheidsklachten en lichamelijke disbalans een dieper liggende oorzaak die niet zomaar opgelost kan worden door simpelweg minder te eten en meer te bewegen. In de meeste gevallen is holistisch afvallen een meer effectieve benadering.

De ware oorzaak van lichamelijke disbalans en moeite hebben met afvallen

Als je al jarenlang kampt met het jojo-effect, overgewicht of andere gezondheidsklachten, is het vaak lastig om daar op eigen kracht vanaf te komen. Dit komt doordat de oorzaak van deze problemen vaak dieper ligt en zelfs teruggaat tot je kindertijd. In die periode heb je wellicht geleerd om eten te gebruiken als manier om je veilig of prettig te voelen, en is het een beschermingsmechanisme geworden. Hierdoor gebruik je eten niet langer om je lichaam mee te voeden, maar als middel om bijvoorbeeld emoties te onderdrukken. Het is belangrijk om bewust te werken aan een gezonde relatie met voeding en afvallen, waarbij je niet alleen fysieke, maar ook emotionele aspecten in overweging neemt.

DIT HEEFT ALS GEVOLG DAT JE:

Uit balans bent en overgewicht of andere klachten hebt ontwikkelt;

Het contact met je lichaam kwijt bent;

Je hormoonhuishouding uit balans raakt;

Je een verstoorde relatie met eten hebt ontwikkeld;

Je wellicht suikerverslaafd bent;

Een negatief zelfbeeld hebt gecreëerd;

Spirituele ballast opgebouwd hebt door je emoties niet te verwerken maar weg te eten. Dit heb je energetisch gezien opgeslagen en vormt letterlijk en figuurlijk een beschermlaag in de vorm van overgewicht;

De connectie met je ziel niet meer voelt.

DUURZAAM AFVALLEN VEREIST AANPAK OP ANDER NIVEAU

Wanneer je enkel minder gaat eten en gezonder gaat eten, los je het probleem niet op het juiste niveau op, waardoor afvallen en klachtvermindering slechts van tijdelijke aard zijn. Na verloop van tijd vallen we terug in oude gewoontes en patronen, wat resulteert in het jojo-effect.

Als je echt een transformatie wilt ondergaan, is heling op zowel fysiek, mentaal, spiritueel als emotioneel niveau nodig. Van daaruit kun je jouw probleem voor altijd oplossen. Dit is uiteraard niet gemakkelijk, maar het is wel iets waar ik je bij kan begeleiden.

Ik geloof dat dieper in jezelf kijken de enige manier is om vanuit daar het contact met jezelf en je lichaam te herstellen en weer keuzes te leren maken die daar bij passen.

WAAR IK JE VIA BODY CONFIDENCE COACHING
MEE KAN HELPEN:

Verbinden

Ontdek hoe je weer in contact komt met je lichaam en vol zelfvertrouwen en vanuit je hart kunt leven.

Bevrijden

Struggle jij met je eetpatroon, je gewicht en is de relatie met je lichaam niet zoals je zou willen? Oude overtuigingen, collectieve ideaalbeelden en schaamte houden je tegen. Samen gaan we aan de slag om deze te resetten zodat je weer durft te luisteren naar je intuïtie, je lichaam geeft wat het nodig heeft en het kunt accepteren.

Mindset

Je perspectief gaat veranderen: Je rekent af met de dieetmindset en je zal ervaren dat je om je lichaam te accepteren het niet hoeft te veranderen.

Integriteit

Eerlijk zijn naar jezelf en je veilig voelen in jezelf. Je gaat leren afspraken met jezelf nakomen en waarom dat zo belangrijk is.

Zelfacceptatie

Met een Body Confidence Coachtraject leer je vanuit zelfacceptie een nieuw verhaal creëren over je lichaam waardoor je je vrij in je lichaam voelt en vol zelfvertrouwen in het leven staat.

AFVALLEN OP HOLISTISCHE WIJZE

Met Body confidence Coaching werk ik op holistische wijze aan duurzaam afvallen. Ik geloof dat lichaam en geest een is, dus we onderzoeken zowel de fysieke, als mentale, emotionele en spirituele factoren die bij jouw klachten een rol spelen. We onderzoeken samen waar je vast zit, welke patronen jij hebt ontwikkelt om jezelf te beschermen en hoe je met jezelf en voedsel omgaat.

Samen gaan we op zoek naar manieren waarop jij hier anders mee om kan gaan zodat je weer lekker in je vel komt te zitten en de relatie met jezelf en eten herstelt.

THEMA’S DIE AAN BOD KOMEN:

Voeding en het verhaal over je lichaam: Belemmerende overtuigingen, gedragspatronen achterhalen;

Hoe is je relatie met voedsel? Waarom eet je en waar heb je echt honger naar?;

Hoe is de relatie met jezelf? Hoe praat je met jezelf, hoe integer ben je naar jezelf, wat zijn je waarden?;

Autoriteit krijgen over jezelf;

Het creëren van een nieuw lichaamsverhaal;

Het reguleren van emoties;

Mindful en intuïtief eten;

Lichaamsbewustzijn: bewust worden van je lichaam;

Self-care;

Vertrouwen en zelfvertrouwen;

Zelfacceptatie en compassie;

Leven vanuit authenticiteit.

Holistisch afvallen Amsterdam Anita Mulderij

Afhankelijk van de behoeften die je hebt komen bovenstaande thema’s met bijbehorende praktische tools en oefeningen aan bod.

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS EEN BODY CONFIDENCE COACHTRAJECT?

Omdat iedereen anders is, ziet ook ieder (coach) traject er anders uit. Hoe een traject er precies uit ziet en hoe lang we nodig hebben verschilt per persoon en wordt tijdens een intake gesprek besproken. Gemiddeld bestaat een traject uit 4 sessies van 1,5 uur waarvan de intake er een is en duurt het tussen de 8 en 10 weken.

Heb je vragen, wil je kennismaken of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter via het onderstaande formulier, en ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Je kunt ook direct een vrijblijvende kennismaking inplannen.

    Deze website maakt gebruik van cookies om de prestaties te verbeteren. Accepteren Meer info

    Privacy Policy