Home » Mijn verhaal

Mijn verhaal

by Anita Mulderij

“Ik heb geleerd dat wanneer je vertrouwt op het leven en omarmt wat er is, je precies krijgt wat je nodig hebt om te kunnen groeien. Juist in pijn, eenzaamheid, boosheid en verdriet zit groei en mogelijkheid tot heling.”

Van nature ben ik een zoeker, iemand die altijd bezig is met persoonlijke en spirituele groei. Ik ben gefascineerd door menselijk gedrag en wil het leven ten diepste ervaren. Al zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met hoe mijn lichaam eruit ziet. En ik kan me vanuit het verleden maar weinig momenten herinneren waarop ik er echt blij mee was. Ook mijn relatie met voedsel is met name in mijn tienerjaren een struggle geweest waardoor de interesse ontstond om Voeding & Diëtetiek te gaan studeren.

Daar leerde ik veel over voedsel en wat het met je lichaam doet. Steeds meer kwam ik tot het besef dat veel van de gewoonten die ik had geleerd niet aansloten bij de behoeften van mijn lichaam. Ik kwam erachter dat mijn moeizame relatie met eten en mijn lichaam voortkwam uit een gevoel van onzekerheid en onveiligheid in mezelf. Ik zette eten in om me tijdelijk lekker en veilig te voelen en emoties niet te hoeven voelen. Ook droeg ik overtuigingen bij me die ervoor zorgden dat ik nooit tevreden was met mijn lichaam en mezelf continu afwees. Deze had ik onder andere gecreëerd door mezelf te vergelijken met ideaalbeelden.

De afgelopen 10 jaar is voor mij een zoektocht naar binnen geweest. Door NLP, yoga, ademwerk, meditatie en zelfrealisatie kwam ik erachter “wie” ik ben. Na jaren ‘hard werken’ om mijn “ballast” op te ruimen merkte ik dat ik letterlijk en figuurlijk lichter werd.

Ik kwam weer in contact met mijn ziel en durfde weer naar mijn lichaam en mijn hart te luisteren. Oordelen en overtuigingen rondom eten en mijn lichaam vielen steeds meer weg en ik kon de signalen die ik kreeg weer “horen” en ik leerde weer voelen.

Ik heb geleerd dat wanneer je vertrouwt op het leven en omarmt wat er is, je precies krijgt wat je nodig hebt om te kunnen groeien. Juist in pijn, eenzaamheid, boosheid en verdriet zit groei en mogelijkheid tot heling. Waar ik voor weg rende en wat ik weg at durf ik nu aan te gaan en van te leren. Ik ben enorm dankbaar dat ik me veilig mag voelen in mezelf en dat mijn lichaam mijn kompas is geworden. Het voertuig waarin ik dit leven mag ervaren. En ik gun dat iedereen.

Inmiddels heb ik talloze mensen geholpen om opnieuw verbinding te maken met hun lichaam en vanuit zelfacceptatie hun relatie met voeding en hun lichaam te herstellen. Als je klaar bent om de innerlijke reis te maken, je weer thuis te voelen in je lichaam en je relatie met voeding te herstellen, dan werk ik graag met je samen!

Deze website maakt gebruik van cookies om de prestaties te verbeteren. Accepteren Meer info

Privacy Policy