Home » Voedingsdeskundige Amsterdam met holistische aanpak

Voedingsdeskundige Amsterdam met holistische aanpak

by Anita Mulderij

Voedingsdeskundige Amsterdam, Anita Mulderij, en het belang van een holistische benadering voor blijvend resultaat.

Strijd jij al je hele leven lang met eten en je lichaam en jojo je al jarenlang van dieet naar dieet? Dan is de kans groot dat je inmiddels het vertrouwen in jezelf en je lichaam volledig kwijt bent en dat je regelmatig kampt met gevoelens van moedeloosheid, wanhoop, boosheid en verdriet.

Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er geen reden is om je hiervoor te schamen. Veel van mijn cliënten zijn zich zeer bewust van zichzelf en hun patronen, maar hebben desondanks moeite om de relatie met eten en hun lichaam te transformeren naar een gezonde relatie en een duurzaam eetpatroon dat ze voor altijd kunnen volhouden.

De diepere oorzaak achter problemen met eten en lichaamsbeeld: Verder kijken dan alleen voeding en beweging

Mogelijk heb je al hulp gezocht bij verschillende therapeuten, diëtisten of voedingsdeskundigen en ben je bij elk van hen een stapje in de goede richting gekomen. Maar als je nog niet bent waar je wilt zijn en je relatie met eten en je lichaam nog steeds onrustig is, kan het zijn dat het probleem niet op de juiste laag is opgelost en de echte oorzaak nog niet is onderzocht.

Voedingsdeskundigen en diëtisten helpen je met het observeren van je eetgedrag en, in sommige gevallen, ook je leefstijl. Ze leren je gezond eten volgens de schijf van vijf en maken aanpassingen die kunnen leiden tot meer rust in je relatie met eten en mogelijk gewichtsverlies bij overgewicht.

Hoewel de aanpak van veranderingen in eetgewoonten en lichaamsbeweging een waardevolle en effectieve laag is om aan te werken, blijft het voor de meeste mensen slechts een tijdelijke oplossing. Na verloop van tijd vallen velen terug in oude destructieve gewoonten, wat leidt tot afname van zelfvertrouwen, toename van zelfafwijzing en gewichtstoename.

De ware oorzaken van problemen met eten

Mijn ontdekkingen als voedingsdeskundige Amsterdam

Het niet kunnen reguleren van emoties

HSP en suikerverslaving: het verband tussen overgevoeligheid en het gebruik van suiker als demping en stimulans

De impact van ervaringen in de kindertijd, op het lichaamsgewicht en sociale normen: buiten de ideale maatstaven vallen en de gevolgen daarvan

Het nastreven van collectieve ideaalbeelden

De dieetindustrie die continu inspeelt op de angst om er niet bij te horen en anders te zijn

Disconnectie met het lichaam, niet veilig zijn in het lichaam door trauma in het verleden

Overlevingsstand. Vanuit het hoofd leven, altijd 'aan' staan en niet meer voelen wat het lichaam aangeeft

Niet weten wat je behoeften zijn, waar je blij van wordt en wat je energie geeft omdat je vroeger niet gehoord of gezien bent in je behoeften

Zielshonger willen vullen. De leegte in jezelf op willen vullen met eten omdat je niet doet waar jij blij van wordt, maar wat er van je verwacht wordt

MIJN AANPAK ALS HOLISTISCH VOEDINGSDESKUNDIGE AMSTERDAM

Daarnaast zijn er nog talloze andere onverwachte factoren die een grote invloed kunnen hebben op je eetgedrag. Helaas worden deze vaak over het hoofd gezien door diëtisten en voedingsdeskundigen.

Als holistisch voedingscoach en Body Confidence coach ga ik samen met jou op zoek naar de diepgaande oorzaken van jouw verstoorde relatie met voeding en je lichaam. We werken op alle niveaus van heling: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

We doen dit door:

Het optimaliseren van leefstijl en voedingspatroon

Ontdek een persoonlijk voedingspatroon en een gezonde leefstijl, los van de algemene richtlijnen zoals de schijf van vijf. Kies voor natuurlijk voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en voed je lichaam op een manier die bij jou past.

Een persoonlijke EMB bloedtest

Door middel van een test onderzoeken we welke voedingsmiddelen het beste bij jouw lichaam passen. Ik vertel je niet wat je moet eten of drinken maar geef je suggesties om zelf mee te experimenteren. Zo vinden we vanzelf jouw eigen unieke balans.

Verander je mindset van diëten naar een positieve, gezonde benadering waarbij je luistert naar je lichaam

Intuïtief te leren eten

Verken het werk met je innerlijk kind en omarm nieuwe niveaus van zelfliefde die je niet eerder hebt ervaren

Leer om vanuit je hoofd in je lichaam te zakken en opnieuw te verbinden met de sensaties en signalen die daar plaatsvinden

Collectieve ideaalbeelden los te laten en een staat van body neutraliteit, waarin je jouw unieke lichaam eert en waardeert, te omarmen

Bewustzijn te creëren in jouw honger en het gedrag rondom honger, onderzoek waar je werkelijk naar verlangt

Kleine stapjes te zetten en zelfvertrouwen op te bouwen

Self-care te beoefenen

VOEDINGSDESKUNDIGE AMSTERDAM ANITA MULDERIJ

Wanneer je je 100% inzet, kan ik je blijvende verbetering garanderen.

Mijn aanpak is een holistische aanpak waarbij ik kijk naar jou als geheel. Mijn trajecten zijn per persoon verschillend omdat het probleem bij iedereen een andere oorzaak heeft.  Voor het creëren van een gezonde relatie met eten en je lichaam bestaat geen Quick fix als je het goed wilt doen. Het vraagt een bereidheid om echt dieper te willen duiken in jezelf en jezelf lief te hebben op een manier die je wellicht nu nog niet kent. Dat kost aandacht, tijd en focus en daar moet je klaar voor zijn.  Als je dat bent en echt voelt dat je wilt veranderen werk ik heel graag met je!

OVER ANITA MULDERIJ

Ik heb inmiddels honderden mannen en vrouwen geholpen om een betere relatie met voeding en eten te ontwikkelen, met blijvende resultaten. Als je je 100% inzet, kan ik je blijvende verbetering garanderen.

Met regelmaat deel ik mijn visie en kennis via diverse platforms, waaronder o.a. Holistik, Jasper Alblas, Inspirerend leven & Bedrock.

Deze website maakt gebruik van cookies om de prestaties te verbeteren. Accepteren Meer info

Privacy Policy