Home » Diëtist niet altijd dé oplossing

Diëtist niet altijd dé oplossing

by Anita Mulderij

Waarom een diëtist niet altijd effectief is: vaak ligt de oorzaak dieper

Veel van mijn cliënten hebben in het verleden talloze diëten gevolgd en diëtisten bezocht. Wanneer je moeite hebt met afvallen en klachten ervaart, word je vaak doorverwezen naar een diëtist die zich richt op het veranderen van eetgewoonten. Hoewel er veel te leren valt van een diëtist en bewustzijn van voedingspatronen kan ontstaan, is dit niet altijd de oplossing voor iedereen. Sterker nog, voor de meeste mensen blijkt het geen duurzame oplossing te zijn, omdat de werkelijke oorzaak van het probleem niet wordt aangepakt.

Vaak zijn overgewicht, gezondheidsklachten en fysieke disbalans slechts symptomen van dieperliggende oorzaken die op andere niveaus spelen.

DE DIEPERLIGGENDE OORZAKEN

De volgende oorzaken liggen vaak ten grondslag aan overgewicht en een verstoorde relatie met eten en het lichaam.

Belemmerende overtuigingen;

Dieet mentaliteit;

Collectieve structuren zoals ideaalbeelden en lichaamshaat;

Stress, overlevingsstand;

Geen verbinding hebben met het lichaam;

Emoties niet kunnen reguleren;

Eten vanuit een copingmechanisme;

Trauma;

Hooggevoeligheid.

Anita Mulderij: een diëtist is niet altijd dé oplossing

Anita Mulderij – Gecertificeerd holistisch voedings- en Body Confidence coach.

Bij een diëtist worden deze oorzaken vaak niet behandeld. Wat zijn de gevolgen?

Vaak wordt er bij de diëtist niet naar de dieperliggende oorzaken gekeken. Hierdoor kan het aanpassen van voedingsgewoonten in eerste instantie wel succesvol lijken, maar uiteindelijk vallen mensen vaak weer terug in hun oude gewoonten.

 Dit kan leiden tot veel frustratie, gevoelens van falen en machteloosheid. Bovendien kan het een aanzienlijke deuk veroorzaken in het zelfvertrouwen en het vertrouwen in het eigen lichaam.

Nooit meer op dieet dankzij holistische aanpak

Om het vertrouwen te herstellen en een gezonde relatie met voeding en je lichaam op te bouwen, is het essentieel om niet alleen te werken aan het aanleren van nieuwe eetgewoonten, maar ook aan de onderliggende oorzaken op mentaal, spiritueel en emotioneel niveau. Door veranderingen aan te brengen op al deze niveaus, zul je niet langer afhankelijk zijn van diëten en zal gezond eten steeds natuurlijker en moeitelozer worden. Hierdoor zul je afvallen en je gezondheidsklachten verminderen als natuurlijke gevolgen daarvan.

Dit prachtige proces kan zoveel vrijheid en rust brengen, en het zal je ook in staat stellen om meer liefde en compassie voor jezelf en je lichaam te voelen. In de afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen begeleiden bij dit proces, en het is geweldig om te zien hoe ze deze transformatie doormaken.

Naar mijn mening is een holistische aanpak de enige echte en duurzame oplossing die ervoor zorgt dat je nooit meer op dieet hoeft.

“Gezond eten en bewegen zijn belangrijk, maar om echt een transformatie te kunnen maken naar een blijvend slank lichaam is er ook emotionele, mentale en spirituele heling nodig.”

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

Ben jij het zat om voortdurend te strijden en verlang je naar een gevoel van vrijheid en innerlijke rust als het gaat om je relatie met voeding en je lichaam?
Ik ondersteun je hier graag bij.

Laat hieronder eenvoudig je gegevens achter of plan direct zelf een kennismakingsgesprek in. Tijdens het gesprek maken we kennis, gaan wij dieper in op jouw situatie, ontrafelen we eventuele blokkades en ontdekken we welk programma voor jou het meest kan betekenen.

Deze website maakt gebruik van cookies om de prestaties te verbeteren. Accepteren Meer info

Privacy Policy