Home Body Confidence Coaching

Body Confidence Coaching

by Anita Mulderij

Vaak wordt gedacht dat afvallen en goed voor jezelf zorgen makkelijk is en dat je gewoon wat minder moet eten en meer moet bewegen om dat voor elkaar te krijgen. Als je er problemen mee hebt wordt je al snel doorverwezen naar een diëtiste die vervolgens mee kijkt met wat je eet.

En natuurlijk kun je daar veel van leren en kan het je bewuster maken van wat je eet en voor sommige mensen kan het zelfs hun probleem oplossen. Voor de meeste vrouwen werkt dit echter niet zo. En dat is niet gek omdat de overgewicht, gezondheidsklachten en disbalans in het lichaam in de meeste gevallen een dieper liggende oorzaak heeft.

Zeker wanneer je al jaren lang met het jojo-effect, overgewicht of andere gezondheidsklachten rondloopt. Vaak ligt de oorzaak in de kindtijd en heb je als kind geleerd om eten in te zetten om je veilig of fijn te voelen. Het is een beschermingsmechanisme geworden. Je gebruikt eten niet als middel om je lichaam mee te voeden maar zet het in om bijvoorbeeld emoties niet te hoeven voelen.

DIT HEEFT ALS GEVOLG DAT JE:

Uit balans bent en overgewicht of andere klachten hebt ontwikkelt

Het contact met je lichaam kwijt bent

Je hormoonhuishouding uit balans raakt

Je een verstoorde relatie met eten hebt ontwikkeld

Je wellicht suikerverslaafd bent

Een negatief zelfbeeld hebt gecreëerd

Spirituele ballast opgebouwd hebt door je emoties niet te verwerken maar weg te eten. Dit heb je energetisch gezien opgeslagen en vormt letterlijk en figuurlijk een beschermlaag in de vorm van overgewicht

De connectie met je ziel niet meer voelt

Wanneer je enkel minder gaat eten en gezonder gaat eten, los je het probleem niet op het juiste niveau op, waardoor je tijdelijk afvalt en minder klachten ervaart en afvalt. Na een tijdje spelen de oude gewoontes en structuren weer op en zo ontstaat het jojo-effect.

Als je echt een transformatie wilt maken is heling op zowel fysiek, als op mentaal, spiritueel en emotioneel niveau nodig. Vanuit daar kun je je probleem voor altijd oplossen. En dat is niet direct makkelijk maar dat is wel waar ik je bij kan begeleiden.

Ik geloof dat dieper in jezelf kijken de enige manier is om vanuit daar het contact met jezelf en je lichaam te herstellen en weer keuzes te leren maken die daar bij passen.

Body Confidence coachtraject

Met Body confidence Coaching werk ik op holistische wijze. Ik geloof dat lichaam en geest een is, dus we onderzoeken zowel de fysieke, als mentale, emotionele en spirituele factoren die bij jouw klachten een rol spelen. We onderzoeken samen waar je vast zit, welke patronen jij hebt ontwikkelt om jezelf te beschermen en hoe je met jezelf en voedsel omgaat.

Samen gaan we op zoek naar manieren waarop jij hier anders mee om kan gaan zodat je weer lekker in je vel komt te zitten en de relatie met jezelf en eten herstelt.


WAT GAAN WE DOEN TIJDENS EEN BODY CONFIDENCE COACHTRAJECT?

Omdat iedereen anders is, ziet ook ieder (coach) traject er anders uit. Hoe een traject er precies uit ziet en hoe lang we nodig hebben verschilt per persoon en wordt tijdens een intake gesprek besproken. Gemiddeld bestaat een traject uit 4 sessies van 1,5 uur waarvan de intake er een is en duurt het tussen de 8 en 10 weken.

THEMA’S DIE AAN BOD KOMEN:

Voeding en het verhaal over je lichaam: Belemmerende overtuigingen, gedragspatronen achterhalen.

Hoe is je relatie met voedsel? Waarom eet je en waar heb je echt honger naar?

Hoe is de relatie met jezelf? Hoe praat je met jezelf, hoe integer ben je naar jezelf, wat zijn je waarden?

Autoriteit krijgen over jezelf

Het creëren van een nieuw lichaamsverhaal.

Het reguleren van emoties

Mindful en intuïtief eten

Lichaamsbewustzijn: bewust worden van je lichaam

Self-care

Vertrouwen en zelfvertrouwen

Zelfacceptatie en compassie

Leven vanuit authenticiteit

Afhankelijk van de behoeften die je hebt komen bovenstaande thema’s met bijbehorende praktische tools en oefeningen aan bod.

Deze website maakt gebruik van cookies om de prestaties te verbeteren. Accepteren Meer info

Privacy Policy